Stichting Aanzet

NK Dammen 2017 - 6 t/m 15 april - Urk

Baljakin volbrengt NK-klus in stijl

Anton Janssen, 15 april 2013, De Gelderlander, regiosport Betuwe
STEENWIJK – Alexander Baljakin heeft zijn vierde nationale damti­tel op zak. De grootmeester van DV Huissen sloot zaterdag het Ne­derlands kampioenschap in Steen­wijk in stijl af met winst op Jo­chem Zweerink. Hij bleef daar­mee buiten bereik van Pim Meurs.

De enige overgebleven concurrent, tot dan toe puntgelijk aan kop, moest tegen Hein Meijer in remise berusten De titel kwam Baljakin (52) toe. Hij kan terugzien op een produc­tief NK. Na de nederlaag in de openingsronde tegen Meurs pakte hij liefst zeven keer de winst en deelde hij drie keer de punten. In het eindklassement had de nieu­we titeldrager één punt en een plusremise meer dan Meurs; de voorsprong op de nummers drie Auke Scholma en vier Kees Thijs­sen was drie punten.

Lees meer: Baljakin volbrengt NK-klus in stijl

Meurs denkt alweer aan volgende NK

Anton Janssen, 15 april 2013, De Gelderlander, regiosport Rivierenland
STEENWIJK – Pim Meurs baalde dit weekeinde heel even van de twee­de plaats op het NK dammen, maar weet dat er voor hem nog ge­noeg kansen komen. „Natuurlijk hoop je op nog een treetje hoger”, zei Meurs na afloop van het NK.

„Door de productiviteit van Alexander Baljakin lukte het niet. Ik heb de ambitie in de komende jaren de titel wel te halen.” Volgens Meurs was het toernooi in Steenwijk van een zeer hoog ni­veau. „Dit NK werd gekenmerkt door een erg hoog winstpercenta­ge. De helft van de partijen eindig­de in een overwinning. Op dit ni­veau is dat bijzonder.”

Lees meer: Meurs denkt alweer aan volgende NK

Baljakin wint gedenkwaardig NK

Bert Dollekamp, 15 april 2013, Dagblad van het Noorden
Steenwijk – Na een zinderende finale was het uiteindelijk toch Alexander Baljakin die zijn vierde nationale titel in de wacht sleepte. De geboren Wit-Rus klopte na harde strijd hekkensluiter Jochem Zweerink, terwijl runner-up Pim Meurs er niet in slaagde de defensie van Hein Meijer te ontregelen.

Een alles of niets poging van bronzen medaillewinnaar  Auke Scholma’s werd vakkundig afgestraft door onttroond kampioen Roel Boomstra, die zo’n zeven weken voor het WK eindelijk weer wat kleur op de wangen krijgt. 

Lees meer: Baljakin wint gedenkwaardig NK 

Game over