Stichting Aanzet

NK Dammen 2017 - 6 t/m 15 april - Urk

Explicaties

Gedurende het gehele toernooi zullen explicaties worden verzorgd door Paul Oudshoorn, een oude bekende van Stichting Aan Zet.

De in Amsterdam geboren en getogen topspeler speelde eerder voor de hoofd- stedelijke clubs VAD en Hiltex (nu 0‐20) en werd met beide teams landskampioen in de clubcompetitie. Momenteel speelt hij voor Volendam dat met hem in de gelederen ook al landskampioen werd. Hij speelde niet minder dan acht keer in de finale van het kampioenschap van Nederland (individueel). Verder is hij ook nog actief geweest als damtrainer/coach.

Hij speelt momenteel weinig individuele wedstrijden meer maar is wel actief als explicateur en houdt zich ook bezig met het schrijven over dammen. Het is altijd erg leuk om een explicatie van hem mee te maken en hij doet altijd zijn best om moeilijke partijen begrijpelijk te maken voor dammers van verschillende niveaus. Vooral dat
laatste is belangrijk voor de aantrekkelijkheid van een toernooi.
Stichting Aanzet heeft in het verleden al meerdere malen van zijn kwaliteiten als demonstrateur gebruik gemaakt. Denk alleen maar eens aan het WK 2011 in Emmeloord en op Urk waar hij (samen met Hein Meijer) op fantastische wijze de demonstraties verzorgde.
En de verwachtingen zijn natuurlijk ook voor het NK 2013 in de gemeente Steenwijkerland hoog gespannen.

Maar Paul kennende weet het organisatiecomité wel zeker dat zijn demonstraties ook bij dit NK van hoge kwaliteit zullen zijn.