Stichting Aanzet

NK Dammen 2017 - 6 t/m 15 april - Urk

Welkom in de Noordoostpolder

Stichting Aan Zet heet u van harte welkom in de Noordoostpolder, in jaren jong, maar toch al een indrukwekkende geschiedenis.

Dankzij provincie, gemeente en sponsoren is het ons gelukt een aansprekend toernooi te organiseren. Als je de polder van boven bekijkt zie je een zelfde lijnenspel als op het dambord, het bord kleuren de spelers elk op hun eigen wijze in, de polder is ingekleurd door zijn bewoners, komend uit heel Nederland. De Noordoostpolder is een levendig en kleurrijk geheel geworden, waar het aangenaam wonen is.

Eén van de doelstellingen van Stichting Aan Zet is om Topsport en Breedtesport elkaar te laten versterken, vandaar ook onze nevenactiviteiten. Om een toptoernooi te laten slagen hebben we hulp nodig van de spelers, door hun positieve instelling, uitstraling en vechtlust dragen ze bij aan een toernooi dat zijn uitwerking niet mist bij toeschouwers en niet te vergeten de jeugd.

Provincie, gemeente en onderwijs raken er steeds meer van doordrongen dat het dammen positief bijdraagt aan o.a. concentratie, voorstellingsvermogen en rekenvaardigheid. Een goede reden om er gezamenlijk de schouders onder te zetten.

Uiteraard kan iedereen wereldwijd weer mee genieten van de live partijen, maar de organisatie zou het zeer op prijs stellen dat u het toernooi komt bezoeken om de sfeer te proeven en de demonstraties van Paul Oudshoorn te volgen.

Een extra reden om het kampioenschap te bezoeken is de fotoexpositie die we samen met Stichting Woord en Beeld zullen inrichten over de polder vanaf het prille begin tot nu. De expositie, genaamd Pioniers Aan Zet geeft een indringend kijkje in de geschiedenis van de polder en zal gedurende het gehele toernooi te zien zijn.

Tot slot een woord van dank aan mijn medebestuursleden voor hun inzet en ontspannen sfeer waarin word samengewerkt!

IJsbrand Haven, voorzitter Stichting Aanzet.