Van harte welkom!

Namens Stichting Aan Zet heet ik u van harte welkom op Urk!

Zowel de spelers als ook de bezoekers kunnen naast het dammen, genieten van de sfeer in het dorp met zijn straatjes en steegjes en natuurlijk een prachtig uitzicht over de haven en het IJsselmeer. Een ideale gelegenheid om bijvoorbeeld met uw partner Urk en het N.K. Dammen te bezoeken.

IJsbrand Haven

De politiek is soms wat stroperig , maar in dit geval waren de  Gemeente Urk, Provincie Flevoland en Stichting Aan Zet er snel uit. Het N.K. Dammen zou plaatsvinden op Urk.

Ook dit keer richt S.A.Z. zich met de nevenactiviteiten voornamelijk op de jeugd. Zo wordt er een jeugd viertallen toernooi georganiseerd en zijn scholen welkom bij het N.K. Dammen. Ze krijgen hierbij uitleg en training van Paul Oudshoorn. Paul Oudshoorn verzorgt ook de demonstraties . Hij is iemand die jong en oud kan boeien met zijn uitleg.

Nieuw is dat de ronde verslagen dagelijks zullen worden geschreven  door Tjalling van de Bosch. Dit belooft iedere dag weer een mooi stuk van de man die sterk is met zijn lichaam en creatief met zijn geest.

Hans Jonker is inmiddels vermaard in Dammersland om zijn filmpjes en ook op Urk is Hans er weer bij.

Stille kracht, maar o zo belangrijk, is Geb Kos die de website up to date houdt en vult met actuele informatie. Hierdoor kan het evenement over de hele wereld live worden gevolgd.

Op onze website, www.aanzetdammen.nl, kunt u alles vinden over bereikbaarheid, nevenactiviteiten, aanvangstijden, uitslagen etc.

Een woord van dank gaat uit naar de Gemeente Urk, Provincie Flevoland en sponsoren die het mogelijk maken dat de damsport de aandacht krijgt die het verdient. Ook dank aan al die personen die mee helpen om er weer een geweldig N.K. Dammen van te maken. Uiteraard ook een dikke pluim voor mijn mede bestuursleden die in een mix van humor, daadkracht en respect een toernooi organiseren waar we trots op mogen zijn.

Het N.K. Dammen zal ongetwijfeld weer wereldwijd aandacht krijgen met de livepartijen en zodoende weer een stukje promotie zijn voor de damsport en niet te vergeten voor Urk en de provincie Flevoland

IJsbrand Haven

Voorzitter Stichting Aan Zet

Titelverdediger Alexander Baljakin

Dit vind je misschien ook leuk...