Oranjegevoel . . .

Met bovenstaande aanhef had uw penneleur, ruim een jaar geleden, een literair hoogstandje, ten behoeve van deze site, geproduceerd!

Het artikel ging over de heerlijke sportzomer die ons, in 2020, te wachten stond; me dunkt, het EK voetbal, de Olympische Spelen, de Tour de France, de F1 en wat al niet meer?

Door Tjalling van den Bosch

Het Nederlands Kampioenschap Dammen Algemeen 2020 in Kraggenburg zou (in april van dat jaar) de ouverture zijn vOranjegevoel . . . an al dat zomerse sportlekkers!

Helaas, daar kwam COVID-19 uit China overwaaien; normaal is alle meuk uit dat land binnen afzienbare tijd kapot, maar dat verschrikkelijke virus, ho maar! Al meer dan een jaar zitten we nu met de gevolgen van ‘de corona’ en uw penneleur vond het een absurd rot-jaar; ‘negatief’ is voor schrijver dezes het meest positieve woord van de afgelopen 13 maanden!

Maar . . ., het lijkt er dan nu toch echt op dat we, langzaam maar zeker, de corona-grauwsluier van ons af kunnen gaan trekken EN . . . het heeft er ook alle schijn van dat het NK Dammen Algemeen 2020 dit jaar (2021 dus!) zijn doorgang zal krijgen!

Tenminste . . .

Ruim een week geleden kreeg uw penneleur tenminste een schrijven van de voorzitter (een zekere IJ. Haven) van het organisatiecomité (Stichting Dammen Aanzet); daarin stond geschreven dat men na overleg met de diverse instanties ‘groen licht’ had gekregen ten aanzien van het door laten gaan van het NK Dammen Algemeen in Kraggenburg.

Of er publiek ‘bij mag’ is nog maar de vraag zo schreef de voorzitter ook en dat zou natuurlijk een aderlating zijn. Men (de mannen van Stichting Aanzet dus) zou proberen dit eventuele verlies op te vangen door een heuse livestream en andere activiteiten via het internet.

Ook liet de voorzitter middels zijn schrijven weten dat zij het doorgaan van het NK toch als een succesje zagen en dat hij des middags met de penningmeester een terrasje zou gaan opzoeken om het te vieren. Ook schreef hij: “Het is alleen jammer dat het zo lastig is om de penningmeester over te halen”; dat is een voorbeeld van de ‘droge humor’ van de voorzitter, want wanneer u de betreffende penningmeester (mijn grote vriend Bart Jonker) ook maar enigszins kent, dan weet u dat hij halverwege de vraag reeds een luid en duidelijk “Ja” heeft laten horen!

Maar dit geheel terzijde natuurlijk.

Usio conclusio . . .

Dus we mogen concluderen dat het Nederlands Kampioenschap Dammen 2020 volgende week donderdag (27 mei) doorgang zal vinden. Om 14.30 uur is de opening van het toernooi en de eerste ronde vangt op dezelfde dag aan rond de klok van 15.00 uur. Op zaterdag 5 juni aanstaande vindt de 13de en laatste ronde plaats.

Voor verdere informatie, zoals over het wel of niet toelaten van publiek, adviseren wij u om deze site goed in de gaten te houden.

Hopelijk blijft de damwereld een hernieuwde deconfiture bespaard . . .

Dit vind je misschien ook leuk...