Top damevenement in de NOP

Weer een mooi top damevenement in de Noordoostpolder

Frans de Jonge

De mannen van de Stichting Aanzet hebben het weer mooi voor elkaar. Van 10 tot en met 18 april vindt in Kraggenburg het Nederlands Kampioenschap dammen plaats. De mannen zijn hier vele maanden mee in de weer. Verwerven van subsidies en sponsorgelden, onderhouden van contacten met subsidieverstrekkers en sponsoren, regelen van overnachtingen, speelaccommodatie en technische voorzieningen, voldoen aan een convenant met de topspelers, overleg met de KNDB, de organisatie van veel nevenactiviteiten, het regelen van voldoende media-aandacht, enz.

Ik heb enkele vergaderingen van de bestuursleden van de stichting mogen meemaken. Als ervaren “rotten” wandelden ze rustig hun draaiboeken af en combineerden het nuttige met het aangename. Ik heb respect voor de combinatie van zoveel ervaring en deskundigheid in combinatie met de liefde voor de damsport, maar ook voor onze topdammers. Regelmatig heb ik ze ook bij de halve finales zien langskomen om te spotten wie de uiteindelijke finalisten zouden kunnen worden. Ze hebben ook goede persoonlijke contacten met de topsporters opgebouwd. Kortom hulde voor IJsbrand Haven, Bart Jonker, Joop Kip en Piet Dijkstra.

We hebben bij het deelnemersveld over geluk niet te klagen. Naast de al geplaatste topfavorieten Alexander Baljakin, Jan Groenendijk, Wouter Sipma en Martijn van IJzendoorn (keuzeplaats) heeft zich ook weer een kansrijke nieuwe aanstormende damgeneratie aangemeld met Jitze Slump, Casper Remeijer en Jan van Dijk. Daarnaast zien we ook weer routiniers als Ron Heusdens en Anton van Berkel achter de borden. Tenslotte ook weer verrassingen met Bhiem Ramdien en debutanten als Bart Terwel en de goed in vorm zijnde Henk Grotenhuis ten Harkel. Dit spelersveld staat garant voor spektakel en een “Delftse telling” zal hier niet nodig zijn.

Na de mannen van de Stichting Aanzet zijn eerdaags de spelers aan zet. Ik wens iedereen veel damplezier en succes toe. Spelers, toeschouwers, organisatoren, vrijwilligers en thuiskijkers.

Frans de Jonge

Voorzitter KNDB

Dit vind je misschien ook leuk...