Dankwoord NK Dammen Kraggenburg

Ik had er min of meer rekening mee gehouden een slotwoordje te spreken bij de prijsuitreiking. En stiekem iets voorbereid in mijn hoofd. Echter ben ik wars van tradities, al moet gezegd dat dit juist de lifeline is geweest van de indianen. Dankzij tradities hebben zij stand gehouden en zijn weer terug!
Ook al hebben de kolonisten en later Amerikanen zo hun best gedaan de Indianen en hun cultuur te vernietigen. Zij hebben jammerlijk gefaald, zelfs tot op heden. Standing Rock is het levende bewijs. We hebben Obama gehad, nu is de opvolger van Sitting Bull aan de beurt. Een opperhoofd als president, er is nog hoop voor Amerika.

Door Henk Grotenhuis ten Harkel 

Maar ik dwaal af. Anderzijds had ik nauwelijks rust na afloop van mijn partij. Voor ik het wist begon de sluiting. Een woord van dank namens de spelers en team NL. Richting Hotel van Saaze, alle medewerkers en de organisatie St. Aanzet.

Henk Grotenhuis ten Harkel

Henk Grotenhuis ten Harkel

Of ik namens alle spelers spreek, weet ik niet. Het afstand houden is wel het nieuwe normaal geworden. Jammer heb ik toch liever mijn heroes het oude Normaal.
Zoals zij jaren geleden al zeiden, wij doen het samen! Het dialect laat ik ff achterwege. Een hele tijd geleden heb ik ooit een artikel met die titel in het damspel geplaatst. De huidige generatie topdammers heeft dit zeker gemist.
De moraal: laat zien hoe mooi het dammen is. Zeker in die tijd teveel angsthazen en safety first. Net als voetballen met 5 verdedigers. Hoe jaag je het publiek weg. En de uitvinder krijgt zelfs een schouderklopje.

Gaandeweg het toernooi heb ik veel respect gekregen voor Ron en Wouter. Top jongens en dammers. En Bart natuurlijk mijn clubgenoot bij CTD. Sollicitaties kun je richten aan Rommy Moerlie. BTW ook mijn respect voor Andrew die het toernooi onder moeilijke omstandigheden speelde. En de felicitaties voor Jan. Jammer dat ik hem niet meer persoonlijk kon feliciteren.
Een beetje onwerkelijk om zo je titel te vieren. Zijn vader had in ieder geval al een plekje gereserveerd aan de tafel voor de eregasten.
Ik vond het een mooi toernooi en had nog wel een week mogen duren, helaas ging iedereen naar huis. Uitstekende organisatie en de heren hebben prima werk geleverd. Niet eenvoudig in deze tijd en het zou doodzonde zijn als zij de handdoek werpen. Dat doe je niet! Het gemis aan sponsors laat zich natuurlijk enorm gelden, een frustrerend gegeven. Maar IJsbrand en ik hebben een afspraak staan.

Wat een enorm geslaagde speellocatie! Vorig jaar was ik al op de fiets naar Kraggenburg gegaan, dat zag er top uit. Mooie locatie, omgeving, lekker terrasje. Perfecte omstandigheden voor een feestje. Ondanks twee keer uitstel hebben we iets moois laten zien. Helaas zonder publiek, jammer voor alle betrokkenen. Wel hadden enkelen de weg gevonden naar het heerlijke terras.
Goed vertoeven met een droge witte wijn of een andere alcoholische versnapering. En natuurlijk Tjalling van den Bosch. Prachtig en geweldige verslagen, dat moet toch publiek trekken. Oh ja Tjalling, dammen adelt! Ook Paul en Ester hebben goed werk geleverd met hun livestream. Eerlijk gezegd nog niets van gezien, maar gaat zeker gebeuren. Ik ga af op diverse reacties van anderen.

Speelzaal

Hotel van Saaze, in één woord outstanding, ik kom echt superlatieven tekort. Een echte aanrader voor een weekje weg. Maand mag ook hoor.
Vanaf het begin, ik arriveerde al op maandag, heel goed contact met de dames en heren. Wat een leuke en gezellige mensen. En oprecht geïnteresseerd in het dammen, dat heb ik vaak anders ervaren met toernooien.
Zoals één van de dames zei, Annemiek, de mensen zijn hier nog open en hebben tijd voor elkaar. Ben ik in de Achterhoek?
Waar je ook kwam, op een terrasje of onderweg, je had direct contact. Of zoals ze in Australia zeggen “G’day mate, how are ya going?”.
Nu hoop ik niet dat je dadelijk files krijgt in Kraggenburg. Heb ik dat weer op mijn geweten. Wie weet zien we elkaar op het terras bij Hotel van Saaze. De lezer snapt het al, ik moet de rekening nog betalen.

Helemaal tot slot, bij de prijsuitreiking hadden ze mij al lang de mond gesnoerd. Ik heb wel de hoofdprijs gewonnen! Tussen de rondes door had ik diverse sollicitatiegesprekken en kon uiteindelijk op 3 plekken beginnen. Gekozen voor Nestlé Nederland en beter kan ik het niet treffen. Super!

Henk G10H

PS: mocht ik iemand zijn vergeten, mijn excuses. Drinken we een biertje op het terras.

Dit vind je misschien ook leuk...