Groenendijk heeft de wind mee bij het NK dammen

Bij het NK dammen gaat Jan Groenendijk na twee overwinningen alleen op kop, met in zijn kielzog Alexander Baljakin en Wouter Sipma, die zich beiden Roel Boomstra van het lijf wisten te houden en eenmaal tot winst kwamen.

Door Bert Dollekamp

De dubbele ronde veroorzaakte maandag een ware slachting. Daarbij zat het Groenendijk bepaald niet tegen. Eerst won hij op de klok van de zich prima verwerende Henk Grotenhuis en vervolgens mocht hij in een remisestand de schijven van Anton van Berkel opvegen. Ook Alexander Baljakin had de wind mee, toen grootmeester Ron Heusdens een simpele damcombinatie overzag.  Wouter Sipma houdt na een zwaarbevochten zege op Casper Remeijer zicht op het podium.

Als scherprechter fungeerde Jan van Dijk uit Ureterp, die in fraaie stijl kampioenskandidaat Martijn van IJzendoorn het nakijken gaf. Dat was des te knapper omdat de Fries in de ochtendronde nog was overspeeld door Bhiem Ramdien.  De 60-jarige meester van Surinaamse komaf liet in zijn aanvallende stijl ook Grotenhuis kansloos en weet samen met toernooirelevatie Bart Terwel de grootmeesters aardig bij te benen.

Dit vind je misschien ook leuk...