In het verschiet . . .

Tjalling van den Bosch

Het warme jaargetijde (tenminste op het noordelijk halfrond) van 2024 lijkt op voorhand een overheerlijke sportzomer te worden de allround sportliefhebber (actief dan wel passief!).

Een kleine greep uit de bijzondere sportevenementen van het jaar 2024: Europees Kampioenschap Voetbal voor Landenteams (in Duitsland van 14 juni tot 15 juli) en de Olympische Spelen (in Frankrijk van 26 juli tot 12 augustus).

En dan zijn er nog de bekende, jaarlijks terugkerende, sportwedstrijden zoals de Tour de France (29 juni tot 22 juli), tennis op Roland Garros (20 mei tot 3 juni – wordt druk in Parijs -) en Wimbledon (in Londen van 1 juli tot 15 juli) en natuurlijk de F1 met ‘onze’ Max.

Worldcup 2018

Het bovenstaande is niet meer dan een willekeurige greep uit al het sportlekkers dat we de komende zomer krijgen voorgeschoteld. De aftrap van al deze (over-)heerlijkheden vindt plaats op zaterdag 20 april 2024 in Kraggenburg; om precies te zijn op recreatiepark De Voorst!

Daar vindt vanaf die dag (tot zaterdag 27 april) het Flevoland Open – Draughts – World Cup plaats.

Dit achtdaagse dam-evenement wordt georganiseerd door ‘de mannen’ van Stichting Aanzet (u kent ze vast wel!) en vindt plaats onder auspiciën van de Fédération Mondiale du Jeu de Dames (de internationale dambond).

Het toernooi heeft maar liefst drie zogenaamde ‘sterren’ toegewezen gekregen, wat in de praktijk betekent dat veel internationale grootmeesters (GMI’s) zich zullen inschrijven, naast natuurlijk de altijd royaal aanwezige groep ‘gewone dammers’ (zijn die er dan?).

Alle gegevens over Flevoland Open World Cup *** kunt u vinden ‘onder de knopjes’ bovenaan deze site.

Kortom, voor elke sportliefhebber wordt het een zomer om naar uit te kijken; hopelijk wordt het zoals onze oosterburen het ons vaak voorhouden: Sport macht alle Menschen werden Brüder (und schwester en alles wat er tussen in zit of nog niet te definiëren is).

Tot ziens in april, op recreatiepark De Voorst.

Worldcup 2018

Dit vind je misschien ook leuk...