Opnieuw uitstel NK Dammen

Met ambivalente gevoelens hebben de besturen van de KNDB en Stichting Aanzet moeten besluiten om het Nederlands Kampioenschap dammen 2020 opnieuw uit te stellen. De corona-maatregelen die de overheid op 13 oktober jl. bekend maakte zijn dusdanig dat het niet mogelijk is om het NK door te laten gaan.

De wedstrijden en competities zijn niet toegestaan, dit geldt voor zowel jeugd als volwassenen in alle sporten. Voor topsporters gelden uitzonderingen, maar die gelden alleen de statussporters (o.a. TeamNL sporters). Het NK zou kunnen doorgaan wanneer er alleen TeamNL sporters meedoen. Het deelnemersveld van het NK dammen bestaat echter uit 6 TeamNL dammers van de totaal 14 deelnemers.

Derhalve is het niet mogelijk om binnen de aangescherpte regelgeving het NK door te laten gaan.

Het besluit is mede  na advies van het NOC*NSF genomen. Maar ook de veiligheidsregio en de gemeente hebben laten weten op basis van de overheidsmaatregelen geen toestemming voor dit toernooi te geven.

Het uitstellen van het NK zo kort voor de start ervan is in het bijzonder voor de spelers ingrijpend en teleurstellend. Eveneens is het voor Hotel Van Saaze een financiële aderlating. We nemen met dit besluit gezamenlijk de maatschappelijke verantwoordelijkheid om het coronavirus een halt toe te roepen.

De KNDB en Stichting Aanzet zullen zich beraden op de nieuwe situatie. Wij vertrouwen erop dat in nauw overleg met spelers en hotel Van Saaze er een nieuwe datum voor het NK zal worden gepland. Uiteraard kan dit alleen wanneer de coronabeperkingen zijn opgeheven.

Uitgangspunt is dat spelers, damliefhebbers, organisatoren, sponsoren, subsidiënten en Hotel van Saaze alsnog kunnen genieten van een sfeervol en spannend toernooi.

 

IJsbrand Haven                             Frans de Jonge

Voorzitter St. Aanzet                     Voorzitter KNDB

 

Dit vind je misschien ook leuk...